fbpx
fcp.co logo transparent
fcp clapperboard
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
{JFBCLogin}
25 Jan 2021
New boarders will have their posts moderated - Don't worry if you cannot see your post immediately.
Read More...

TOPIC:

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 09 Nov 2021 11:01 #117388

I'm still having issues - projects / libraries / events take AGES to load, then sporadically (particularly when I try to duplicate a project) waveforms disappear and FCP becomes unusable - doesn't play etc. I've had the week from hell.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 09 Nov 2021 12:58 #117389

  • Ben Balser
  • Ben Balser's Avatar
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • bbalser.com
  • Posts: 4736
  • Karma: 34
  • Thank you received: 671
Join the club.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 09 Nov 2021 15:34 #117396

So weirdly today has been slightly more stable. Only two crashes. I'm still finding that projects / events / libraries take forever to load, but once they do things are somewhat usable. I've avoided duplicating projects all day though (I'm duplicating compounds as a workaround) - as that definitely seems to bring on the death of the WAVEForms and subsequent game over...

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 09 Nov 2021 15:44 #117397

So weirdly today has been slightly more stable. Only two crashes. I'm still finding that projects / events / libraries take forever to load, but once they do things are somewhat usable. I've avoided duplicating projects all day though (I'm duplicating compounds as a workaround) - as that definitely seems to bring on the death of the WAVEForms and subsequent game over...

Duplicating compounds makes me nervous. Doesn't changing any one of them change all of them? Or does that not affect you negatively?

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 09 Nov 2021 15:47 #117398

I'm just treating compounds as if they were projects, and duplicating them each time I want to do major tweaks so the old version is intact.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 09 Nov 2021 16:06 #117399

Just catching up on this thread and same issues for our team. 10.6 has an issue redrawing audio waveforms. it too about 3 minutes to load up the waveforms on a 60 minute doc we are working on.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 10 Nov 2021 14:51 #117423

  • Ben Balser
  • Ben Balser's Avatar
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • bbalser.com
  • Posts: 4736
  • Karma: 34
  • Thank you received: 671
A change to one Compound does not effect the others. Multicam and Sync clips do that, thus when you create a Snapshot of a Project, that breaks the link, again, only for Multicam and Sync clips.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 10 Nov 2021 15:30 #117426

A change to one Compound does not effect the others. Multicam and Sync clips do that, thus when you create a Snapshot of a Project, that breaks the link, again, only for Multicam and Sync clips.

Good to know! Thank you for clearing that up.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 10 Nov 2021 15:50 #117429

Just to be clear, changes in one compound clip will change all other instances that use the same compound clip.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 10 Nov 2021 17:48 #117432

  • Ben Balser
  • Ben Balser's Avatar
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • bbalser.com
  • Posts: 4736
  • Karma: 34
  • Thank you received: 671
Yes, Tom, you're right, my bad, not enough coffee... sorry... Thus, the "Reference New Parent" function... yep...

Please Log in to join the conversation.

Last edit: by Ben Balser.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 18 Nov 2021 11:05 #117555

Same issue. Installed 10.6.1 a few minutes ago. It felt better with the redrawing of waveforms but then it happened again after a simble blade edit in the timeline and I hat to wait 10 seconds for the waveforms to reappear. The Clip I was doing the blade edit is longer then 1h.

I don't think it was that bad before 10.6.
I wrote to apple support about this. i hope they fix it soon.

Anyone else getting better results with 10.6.1?

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 21 Nov 2021 20:07 #117586

Hey @danielfcp I'm still having the same issues, not crashes, just the waveforms. It always starts off nicely and then after getting into it for a bit the problem comes back. Never happened before. On two different machines (2013 Mac Pro and 2016 MBP)

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 21 Nov 2021 20:19 #117588

To start make sure you’ve updated to 10.6.1.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 22 Nov 2021 01:41 #117591

  • Ben Balser
  • Ben Balser's Avatar
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • bbalser.com
  • Posts: 4736
  • Karma: 34
  • Thank you received: 671
I'm on 10.6.1 and the waveform issues are not nearly as bad, but not totally fixed. I find multicam editing more sluggish than before.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 22 Nov 2021 10:02 #117594

Ok - so not grea t- I've had the waveform behaviour return. I've also had the duplicate AS behaviour return where you don't get a choice to rename the duplicate and then the subsequent duplicated project has no thumbnails or waveforms and its impossible to play back.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 22 Nov 2021 18:10 #117597

+1 on this issue. Hope the widespread outcry means a fix very soon.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 22 Nov 2021 18:21 #117598

What FCP version are you using? 10.6.1?

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 22 Nov 2021 18:27 #117599

yes I'm using 6.1

Editing a podcast Multicam (1 video, 8 audio tracks) is nearly impossible. As are 2-hour long projects.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 22 Nov 2021 18:28 #117600

10.6.1 here as well, update made no difference for me.

Please Log in to join the conversation.

10.6 Audio Waveforms Take Forever to Load 22 Nov 2021 18:46 #117601

I tried 10.6.1 on a 2014 Mac mini with an hour 50 4K project, not great, but not unusable. No waveform redraw problems, no spinning beachballs. Plugins, other software, bad systems loaded with crap, this OS and this version need really clean systems. I've tried a 2019 MBP, a 2020 M1 MBP and haven't reproed problems like this on any system in 10.6.1.

Please Log in to join the conversation.